Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας δημιουργήθηκε το 2017

Ως αίθουσα χρησιμοποιήθηκε ένας χώρος στα δυτικά του σχολικού κτιρίου που έως τότε χρησίμευε σαν αποθήκη.

Αφού βάφτηκε και διακοσμήθηκε μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο χώρο που φιλοξένησε όλα τα λογοτεχνικά βιβλία του σχολείου μας.

Από το 2018-2019 ανήκει στο δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας, περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων, διαφόρων κατηγοριών για παιδιά και ενήλικες και λειτουργεί ως δανειστική. Ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων αποκτήθηκε μέσω χορηγίας από το πρόγραμμα του δικτύου που ανήκει

Τα υπόλοιπα αποκτήθηκαν είτε από τη συμμετοχή του σχολείου σε εκπαιδευτικά προγράμματα είτε από αγορές μέσω της Σχολικής Επιτροπής είτε από δωρεές ιδρυμάτων ,οργανώσεων και ιδιωτών. Μέσω της συμμετοχής μας στο δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας επανδρώθηκε με ηλεκτρονικό υλικό και για τις ανάγκες προστασίας του χώρου τοποθετήθηκε και σύστημα συναγερμού.

Η κύρια αποστολή της σχολικής βιβλιοθήκης είναι :

  • να προσφέρει στους μαθητές ένα χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο
  • να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς πηγές πληροφόρησης και κατάλληλα μέσα για το σχεδιασμό νέων μεθοδολογιών στις διαδικασίες μάθησης
  • να προσφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα έναν τρόπο προώθησης της αλλαγής του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος του σχολείου και αναμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών μέσω της ένταξης της σχολικής βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη είναι χώρος πνευματικής εργασίας.

Η είσοδός μας στη βιβλιοθήκη έχει έναν από τους παρακάτω στόχους :

  • Να δανειστούμε κάποιο βιβλίο
  • Να πραγματοποιήσουμε μια εργασία
  • Να παίξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι
  • Να χρησιμοποιήσουμε το υλικό, όπως : περιοδικά, λεξικά, ιστορικά βιβλία, ξενόγλωσσα, εγκυκλοπαίδειες, κ.α. που έχει στη διάθεσή της η βιβλιοθήκη.

Αφήστε σχόλιο